İtalya’dan tasfiye tepkisi: HSYK ile tüm ikili ilişkiler askıya alındı

İtalya’dan tasfiye tepkisi: HSYK ile tüm ikili ilişkiler askıya alındı

İtalyan Yüksek Yargı Konseyi, Türkiye’de yaşanan hukuksuz tasfiyeler nedeniyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile olan tüm resmi ilişkilerini dondurduğunu açıkladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’de yürütülen cadı avını kınayan Konsey, binlerce hakim ve savcının hukuksuz bir şekilde tutuklanması ya da meslekten ihracı nedeniyle bu kararı aldığını duyurdu.

Yüksek Yargı Konseyi Kurulu (YYKK), Türkiye ile ilişkileri dondurma kararını ‘oy birliğiyle’ aldı. Karar Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları’na iletildi.

Önergenin içeriğinde kurulun, tutuklanan ve açığa alınan binlerce hakimin gözaltına alınmasında HSYK’nın rolü aydınlatılıncaya dek tüm işbirliklerinin askıya alındığı belirtildi.

YYKK Başkan Yardımcısı Giovanni Legnini şunları söyledi: “Bu karar, Türk yargısı üzerindeki kişisel ve işlevsel özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı net bir duruşun ifadesidir. Bu, bağımsız yargı için temel şartların restorasyonu için gereken sürecin başlangıcıdır. İtalyan YYKK’sının duruşuyla aynı olması adına Avrupa Adalet Konseyi bünyesinde, Balkan ve Akdeniz Avrupa Adalet Konseyleri’yle birlikte hareket ediyoruz.’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.