İtalya’da saat skandalı

İtalya’da saat skandalı

İtalya’da rüşvetten tutuklanan bir işadamının Ulaştırma ve İmar Bakanı Maurizio Lupi’nin oğluna Rolex saat hediye ettiğinin ortaya çıkması ülkede tartışma yarattı.

İstifa çağrılarına uymayacağını söyleyen Bakan Maurizio Lupi, “Bana (10 bin euro’luk) Rolex hediye etseydi, ben almazdım” dedi. Oğlunun haksız yere hedef alındığını iddia eden bakan, istifa etme niyetinde olmadığını da söyledi.

Temiz bir yönetim vaadiyle iş başı yapan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkeyi sarsan tartışmalarla ilgili ilk kez konuşurken rüşvet alanlara ağır cezaların geleceğini, yolsuzlukla mücadele yasalarının sıkılaştırılacağını söyledi.

Hediye Rolex skandalı, önceki gün yargıçların, milyarlarca dolar rüşvet ve komisyon yüzünden kamu ihalelerinin yüzde 40 oranında pahalıya patladığını iddia etmesiyle aynı döneme geldi.

İhale yolsuzluğuyla ilgili olarak dört kişi tutuklandı, 50’den fazla kişi ise takibe alındı. Söz konusu ihalelerin Milano’da yapılacak Expo 2015 skandalı, Floransa’ya uzatılan hızlı tren bağlantısı, otoyol ve metro projeleriyle alakalı olduğu belirtiliyor.

Skandalla ilgili tutuklanan kişilerden biri iş adamı Stefano Perotti. Perotti, aynı zamanda işadamının oğluna pahalı Rolex saati de alan kişi. Perotti, ABD’de okumuş bakanın oğluna iş imkanı da sağlarken Bakan Lupi, oğlunun iyi bir eğitim aldığını, başka işler de bulabileceğini savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.