İtalya’da Başbakanlık binası önünde silahlı saldırı

İtalya’da Başbakanlık binası önünde silahlı saldırı

İtalya’da Başbakanlık binası önünde Luigi Preiti isimli bir şahıs silahla 7 el ateş açarak güvenlikten sorumlu iki jandarmayı yaraladı. Jandarmanın karşı ateşiyle yaralı ele geçirilen saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu kaydedildi.


İtalya’da dün yeni hükümetin Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından kabul edilmesinin ardından bugün yerel saatle sabah 11.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen yemin töreni devam ettiği sırada Başbakanlık binası önündeki jandarmalara silahlı saldırı düzenlendi. Takım elbiseli şahıs, açılan ateşle yaralı ele geçirildi.


Yetkililerden yapılan açıklamada bir jandarmanın bacağından diğerininse boynundan hafif şekilde yaralandığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi. Ayrıca açılan karşı ateş sonucu o sırada yoldan geçen bir kişinin de hafif yaralandığı bildirildi. Saldırganın ise akli dengesinin yerinde olmadığı belirtiliyor.


Bu arada Cumhurbaşkanlığı’ndaki yemin töreninin ardından Başbakanlık binasına geçip burada bir toplantı yapması beklenen Enrico Letta ve hükümet üyeleri alınan güvenlik tedbirleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bekletiliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.