İstiklal Caddesi’nde canlı bomba saldırısı

İstiklal Caddesi’nde canlı bomba saldırısı

İstiklal Caddesi Balo Sokak’ta meydana gelen canlı bomba saldırısında 5 kişinin öldü, 37 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanı ise 37 yaralının 12’sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin olayla ilgili, “Beyoğlu’nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bomba kendini patlatarak 4 vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiştir, 37 vatandaş yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Bunlardan 3’ü ağırdı. Bunlardan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Ölü sayısı 5’e yükselmiştir” dedi.

Bir görgü tanığı canlı bombanın turist grubunun yanından geçerken bombayı patlattığını söyledi.

İstiklal Caddesi’nin yaşanan patlama anını iki görgü tanığı anlattı. Bir görgü tanığı istiklal Caddesi’nde yürüdüğü sırada arkasında patlama sesi duyduğunu ve yaralılar gördüğü belirtti. Görgü tanığının diğeri ise ölü ve yararlılar olduğunu ve çığlık sesi olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da İstiklal Caddesi’nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı. Ancak Nahshon, yaralanan İsraillilerin sayısı ya da durumları konusunda net bir bilgisi olmadığını ifade etti.

CNN Türk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre canlı bombanın hedefine doğru ilerlerken yolda üzerindeki bombanın infilak ettiği tahmin ediliyor. Asıl hedefin neresi olduğu araştırılıyor.

Bu arada Nişantaşı’nda ve Kadıköy’de bir bomba patladığı haberi ise İstanbul Valiliği tarafından yalanlandı.

Yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.