İstanbul’daki terör saldırısını Güvenli Konseyi de kınadı

İstanbul’daki terör saldırısını Güvenli Konseyi de kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 43 insanın yaşamını yitirdiği İstanbul’daki terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirip, olayı kınadı.

İstanbul’da Salı günü yaşanan korkunç terör saldırısına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Güvenlik Konseyi yayınladığı mesajında, İstanbul Atattük Havalimanı’nda Salı günü yaşanan ve 43 insanın ölümüne, 240 kadar kişinin ise yaralanmasına yol açtığını hatırlattı. Açıklamada, “Güvenlik Konseyi üyeleri kurbanların aileleri ve Türkiye Hükümeti’ne derin üzüntüleri sunar ve başsağlığı diler. Yaralı olanlara acil şifa ve sağlıklarına kavuşması temennisinde bulunur” denildi.

Terörün her türlüsünün barışa en büyük tehdit olarak niteleyen Güvenlik Konseyi, terör eylemini gerçekleştiren, emrini veren ve finansını sağlayan herkesin adalet önüne çıkması gerektiğini savundu. Açıklamada tüm ülkelere seslenen Konsey, uluslararası hukuk çerçevesinde almış olduğu kararlara ve üstlendikleri yükümlülüklere uygun olarak devletlerin aktif olarak Türk yetkilileri ile de işbirliği yapmaları çağrısında bulundu.

Terör hangi gerekçe ile işlenirse işlensin bunun hukuku ihlal etme ve suç işleme anlamına geldiği belirtilen açıklamada,  bunu yapanların mutlak suretle cezalandırılması gerektiği dile getirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.