İsrail’den Gazze’ye kara operasyonu

İsrail’den Gazze’ye kara operasyonu

İsrail donanmasına bağlı komandolar sabaha karşı Gazze’nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi. Operasyonun bölgeden fırlatılan roketleri durdurmak için yapıldığını belirten İsrail, ayrıca Gazzelilerden evlerini boşaltmalarını istedi.

6 gündür süren hava saldırılarının ardından İsrail donanmasına bağlı komandolar bu sabaha karşı Gazze Şeridi’nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi. Associated Press’in (AP) geçtiği bilgilere göre bölgeden fırlatılan roketleri durdurmak için düzenlenen operasyonda İsrail askerleriyle Hamas’ın silahlı kanadı arasında sıcak çatışma yaşandı.
İSRAİL ORDUSU: EVLERİNİZİ BOŞALTIN
Operasyon sonrası İsrail hava kuvvetlerinin uçaktan attığı broşürlerde Gazzelilere öğlen 12.00’den sonra bölgeye düzenlenecek operasyon öncesi evlerini boşaltma çağrısı yapıldı. Operasyonun hava saldırısı mı yoksa kara harekâtı mı olacağı bilinmiyor.

BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes çağrısına rağmen İsrail Ordusu’nun 6 gündür havadan ve denizden Gazze’deki hedeflere yaptığı saldırılarda 162 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’den İsrail’e atılan roketler sonucu şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.