İsrail’den anlaşmaya sert tepki: Tarihi hata

İsrail’den anlaşmaya sert tepki: Tarihi hata

İsviçre’nin Cenevre kentinde 5 gündür devam eden İran nükleer sorunu görüşmeleri sonunda anlaşmaya varıldı. İsrail’den anlaşmaya dair sert bir açıklama geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu varılan anlaşma için “tarihi hata” yorumunu yaptı.

 

İran’la Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi (Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin) ve Almanya (P5+1) arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde 5 gündür devam eden nükleer pazarlık, İran’ın anlaşmayı kabul etmesiyle sonuçlandı. İsrail Başbakanı Netanyahu anlaşmayı sert bir ifadeyle “tarihi bir hata” olarak yorumladı.

 

İsrail Başbakanı, “Dünya artık daha tehlikeli bir yer” dedi ve gerekirse İsrail’in kendisini koruması için İran’a karşı askeri harekat düzenleyebileceklerini söyledi.  Anlaşmayı yetersiz bulan Netanyahu, İran’ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığına inandıklarını söyledi.

 

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı anlaşmaya ilişkin, “Müzakerelerin sonucu olarak dünya güçleri İran’ın nükleer haklarını resmi olarak tanıdı” açıklamasında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.