İsrail-Türkiye ilişkileri için ADL: ‘‘Emeği geçenlere ve Başkan Obama’ya minnettarız’’

İsrail-Türkiye ilişkileri için ADL: ‘‘Emeği geçenlere ve Başkan Obama’ya minnettarız’’

 

Musevi toplumunun Amerika’da çatı kuruluşlarından olan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ‘Mavi Marmara’ olayınan dolayı yapmış olduğu özür açıklamasını ‘‘memnuniyet verci’’ diye niteledi ve iki ülke ilişkilerinin diplomatik açıdan yeniden iyileşmesinin desteklendiğini söyledi.


ADL Başkanı Abraham Foxman tarafından yapılan açıklamada; ‘‘İki ülke arasındaki ilişkiler, Türkiye’den yelken açan bir filo gemisinde İsrail karşıtı eylemcilerin kışkırtıcı girişimleri ile Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’ndeki ablukayı kırmaya teşebbüs etmeleri sonunda 2010 yılındaki filo olayı sonrasında gerilmişti’’ dedi.


 

İsrail ve Türkiye’nin bölgede ABD’nin en güvenilir müttefiklerinden ikisi olduğuna dikkat çeken Foxman, Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin normalleşme yoluna girmesini  ‘‘alkışlıyorum’’ diye ifade etti.  Foxman, ‘‘İsrail’in  Türkiye ile uzun dostluğu sayesinde karşılıklı işbirliğinin her iki ülke ve bölgeye yararlı olmuştur. Yine bu ilişki sayesinde İsrail’in Müslüman uluslarıyla iyi ilişkiler geliştirmesine yardımcı olmuştur’’ dedi.


 

Foxman, Ortadoğu da artan istikrarsızlık Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin iyileşmesinden dolayı her iki tarafından büyük faydasına olacağını söyledi. Foxman, ‘‘İlişkilerin iyileşmesi için emeği geçenlere ve özellikle de Başkan Barack Obama’ya çabalarından dolayı minnettarlığımızı ifade ediyoruz’’ dedi.

 

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.