İsrail ordusundan operasyon

İsrail ordusundan operasyon

İsrail’in uyguladığı ablukayı yarmak için Gazze Şeridi’ne giden aktivistleri taşıyan Marianne gemisi, İsrail donanmasının yaptığı operasyonla durduruldu.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre, operasyon “herhangi bir kayıp yaşanmadan” gerçekleştirildi. Gemideki Tunus eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki’nin de aralarında bulunduğu 20 aktivist, İsrail’deki Aşdod Limanı’na götürülüyor.

Haberde, Marianne gemisindekilerin İsrail askerlerine silahsız olduklarını bildirdikleri ve güç kullanarak direnmeyeceklerini söyledikleri kaydedildi.

Geminin koordinatlarının dakika dakika takip edildiği Ship to Gaza adlı internet sitesi, gece saatlerinde kendilerinin İsrail donanmasından olduğunu bildiren 3 askeri teknenin Marianne gemisine 500 metre kadar yaklaştığını, İsrail askeri gemileri ile olan temasın Gazze’ye 105 deniz mili uzaklıkta gerçekleştiğini, 97 deniz mili uzaklıkta ise Marianne ile olan irtibatın kesildiğini duyurmuştu.

İsveç’in Göteborg şehrinden 11 Mayıs’ta ayrılan Marianne, aralarında Tunus’un eski Cumhurbaşkanı Marzuki ve Avrupalı parlamenterlerin de bulunduğu bildirilen aktivistleri taşıyan gemilerden biri. Kendilerine ‘Üçüncü Özgürlük Filosu’ adını veren aktivistler, İsrail’in 2007’den beri Gazze topraklarındaki Filistinlilere karşı sıkı biçimde sürdürdüğü ablukayı delmek ve dünya kamuoyunun dikkatini bu insanlık dramına çekmek istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.