İsrail, Gazze’de üç cami daha vurdu

İsrail, Gazze’de üç cami daha vurdu

Üç günlük ateşkes süresinde Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen müzakerelerden sonuç çıkmamasının ardından, İsrail Gazze’de yine kan döktü. İsrail jetlerince düzenlenen 30 hava saldırısında 3 cami de bombalandı.

Dünkü saldırılarda ilk belirlemelere göre 5 Filistinli hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileri, ölen iki kişinin motosiklet üstünde vurulduğunu, üç kişinin ise bombardıman nedeniyle yıkılan bir caminin enkazı altında kaldıklarını açıkladı. Filistinli makamlar, önceki gece düzenlenen bir saldırıda da üç evin yerle bir edildiğini belirtti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yönetimindeki Batı Şeria’daki El-Halil (Hebron) kentinde de 43 yaşındaki bir adam İsrail askeri tarafından göğsünden vurularak öldürüldü. Yahudi yerleşim biriminin yakınlarında düzenlenen bir gösteriye katılan 20 yaşındaki bir Filistinli öldürüldü. Kanlı Koruyucu Eşik Operasyonu ikinci ayına girerken ablukanın devam etmesi nedeniyle ateşkesi kabul etmeyen Hamas da el yapımı füzelerini İsrail’e fırlatmaya devam etti. İsrail ordu sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Hamas’ın ülkelerine fırlattığı 6 roket herhangi bir ölüm ya da yaralanma vakasına sebep olmadı.

Bölgedeki çatışmalar hafta içindeki üç günlük ateşkes süresince devam eden ve sonuçsuz kalan Kahire müzakerelerinin geleceğini de zora soktu. İsrail heyeti, ateşkesin süresinin dolması ve yeni bir anlaşma sağlanamaması üzerine cuma sabahı Mısır’dan ayrılmıştı. İsmini vermek istemeyen İsrailli bir yetkili dün, “çatışmalar devam ettiği sürece” müzakere heyeti göndermeyi düşünmediklerini açıkladı. ABD’nin karşılıklı saldırılar nedeniyle çok kaygılı olduğunu ifade eden Beyaz Saray sözcüsü John Earnest, “Yeniden başlayan füze atışını kınıyoruz. Çatışmanın her iki tarafındaki sivillerin de emniyet ve selameti adına endişeliyiz.” şeklinde konuştu. Filistinli yetkililer, bir ayı aşan katliamda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere bin 886 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu sürede İsrail de 64’ü asker olmak üzere 67 kayıp verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.