İsrail, Gazze’de sağlam bina bırakmıyor

İsrail, Gazze’de sağlam bina bırakmıyor

8 Temmuz’da Gazze’ye başlattığı operasyonlarla 2 binden fazla Filistinliyi öldüren İsrail, artık yüksek binaları da hedef alarak yerle bir ediyor.

Önceki akşam 12 katlı bir binaya yapılan saldırı, binanın çökmesine neden oldu. Filistinli yetkililer, olayda 30 kişinin yaralandığını bildirdi. Sivil katliam yapmakla eleştirilen İsrail, saldırıdan önce binanın tahliyesi için uyarı fişekleri attığını söylerken bina sakinleri kendilerine verilen 2 dakikalık süre içinde 44 hanelik apartmanın boşaltılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Saldırının asıl hedefinde binanın dördüncü katında Hamas’ın kullandığı bir ofis olduğu belirtiliyor. İsrail ordusu bu saldırıdan saatler sonra da yedi katlı bir bina ve iki katlı bir alışveriş merkezini hedef aldı.

Daha önceki saldırılarında nokta atış yapan İsrail’in, iki gündür binaları tamamen yok etme yoluna gitmesi, şiddetin daha da yükseleceği korkularını tetikliyor. Ordu yetkilileri, saldırı şeklinin değişmesiyle ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor. Saldırıların emrini veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Gazze halkına Hamas’ın terör eylemlerinde kullanabileceği bütün binaları tahliye etmeye çağırıyorum.” derken, bu binaların hepsinin kendileri için hedef olduğunu söyledi. İsrail’in güneyini hedef alan Hamas ise el yapımı füzeleriyle düzenlediği saldırılarına dün de devam etti. Fırlatılan 10 füzenin herhangi bir yaralamaya sebep olmadığı belirtildi.

İsrail’in haftalardır süren operasyonda Gazze’ye 5 bin civarında hava saldırısı yaptığını açıklayan BM, toplamda yaklaşık 17 bin evin tamamen yıkıldığını ya da onarılamayacak kadar hasar gördüğünü açıkladı. Yerel kaynaklar, 2 bin 100’ü aşan can kayıplarının 500’e yakınının çocuk, yüzde 75’inin de sivil olduğunu bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.