İsrail, Gazze’de BM sığınağını vurdu: 15 ölü

İsrail, Gazze’de BM sığınağını vurdu: 15 ölü

İsrail’in Gazze Şeridi’nde BM’nin Filistinli mülteciler için sığınak olarak kullandığı bir okulu vurması sonucu en az 15 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını bildirildi. İsrail radyosu kaynak belirtmeden verdiği haberde, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu belirtti. İsrail’in 16 gündür devam eden saldırılarında ölenlerin sayısı 750’ye yaklaştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’de BM’nin Filistinli mülteciler için sığınak olarak kullandığı bir okulu vurduğunu duyurdu. Olayda en az 15 kişinin öldüğü ve 200 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Yaralıların ise Beyt Hanun şehrindeki hastane ve çeşitli sağlık merkezlerine kaldırıldığı kaydedildi. İsrail radyosu kaynak belirtmeden verdiği haberde, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu belirtti.

Beyt Hanun hastanesi müdür Ayman Hamdan, “Böyle katliamla başa çıkmak için bir hastane yetmez.” dedi. Saldırıyı BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı sözcüsü Chris Gunness de doğruladı ve İsrail’e eleştirilerde bulundu.

İsrail’in 17. gününe giren Gazze saldırıları sonucu 140 binden fazla Filistinli evlerini terk etti. Çoğu Filistinli ise Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nın (UNRWA) işlettiği binalara sığındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.