İsrail Gazze’de 30 evi vurdu

İsrail Gazze’de 30 evi vurdu

İsrail, Gazze Şeridi’nde 30 evi havadan vurdu. Saldırıda, İslami Cihat Hareketi’nin lideri ve iki oğlunun hayatını kaybettiği bildirildi. Filistinli yetkililer, İsrail kuvvetleri ile Hamas mensupları arasında Gazze’nin kuzeyinde ve merkezinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini söyledi. 18 gündür devam eden saldırılarda, 817 Filistinli hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ateşkes müzakereleri için Katar’a gitti.

İsrail Silahlı Kuvvetleri, Hamas’ın komuta merkezleri olarak kullanıldığını iddia ettiği evlerin bulunduğu onlarca siteyi vurduğunu doğruladı. Kanlı saldırıda ölü ve yaralı sayısı şu an için bilinmiyor.

Dün ise Gazze’deki saldırıların en kanlı günü oldu. İsrail’in yaptığı operasyonlarda, 115 kişi hayatını kaybetti. Bir Filistinli sağlık yetkilisinin açıkladığı verilere göre, saldırılarda ölen kişi sayısının 817’ye yükseldi. İsrail ordusunda ise 32 asker öldü.

Öte yandan, İsrail Güvenlik Kabinesi bugün ateşkes planını görüşmek için toplanacak. Gazze Şeridi’ne düzenlenen operasyonların 8 gün daha uzatılması masadaki seçeneklerden biri. Konuyla ilgili olarak İsrail medyası da ordunun tünelleri ve Hamas ile ilişkilendirdiği evleri füzelerle vurmak için daha çok süre istediğini bildiriyor. Ordudan yapılan açıklamaya göre, Gazze’de 31 tünel bulundu ve bu tünellerden üçte biri kullanılamaz hale getirildi. İsrail’in Gazze saldırısında şu ana dek 65 bin asker görev aldı.

DAVUTOĞLU GAZZE’DE ATEŞKES İÇİN KATAR’DA

Gazze’de ateşkes müzakereleri için Katar’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Amacımız Filistinli kardeşlerimize karşı işlenen acımasız saldırıların bir an önce durmasını temin etmek” dedi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail saldırıları altındaki, Gazze ve Filistin’de ateşkesin sağlanması yönündeki girişimlerde bulunmak üzere Katar’a gitti. Konuyu Twiterdan değerlendiren Davutoğlu, “Birkaç gündür daha da yoğunlaşan son 24 saatte ise kesintisiz süren Gazze’de ateşkes müzakereleri için Katar’dayım.  Gazze’de akan kanın durması için bizimle birlikte büyük gayret sarfeden Katarlı dostlarımızla detaylı görüşmeler gerçekleştireceğim. Kahire’de, ateşkes için yoğun çaba sergileyen ABD Dışişleri Bakanı ile gece boyu süren temaslarımızda gelinen aşamayı burada Filistinli taraflarla ele alacağız. Amacımız Filistinli kardeşlerimize karşı işlenen acımasız saldırıların bir an önce durmasını temin etmek” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.