İspanyol basın kuruluşları Türkiye’deki medyaya baskıyı kınadı

İspanyol basın kuruluşları Türkiye’deki medyaya baskıyı kınadı

İspanya Gazeteci Dernekleri Federasyonu (FAPE), Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) ve Casa Turca (Türk Evi) Derneği ortaklaşa Türkiye’deki basın özgürlüğü konulu bir söyleşi düzenledi.

Madrid’deki Uluslararası Basın Merkezi’nde yapılan söyleşiye FAPE Başkanı Elsa Gonzalez, RSF İspanya temsilcisi Rosa Meneses ve Turkish Review Yayın Yönetmeni Kerim Balcı katıldı.

21 bin gazeteciyi temsil eden FAPE Başkanı Gonzalez, Türkiye’deki gazetecilerin durumunu kaygıyla takip ettiklerini belirterek, Türk hükümetinden baskılara son vermesi çağrısı yaptı.

RSF yetkilisi Menenes de Türkiye’nin basın özgürlüğünde 149. sırada olduğunu altını çizdi ve hapiste olan Türk gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Gazeteci yazar Kerim Balcı ise AKP hükümetinin medyayı ele geçirme yöntemlerini detaylarıyla anlattı.

Türkiye’de Erdoğan yönetimine boyun eğmeyen kayda değer bir basının kalmadığını aktaran Balcı, hapse atılan gazetecilerin yanı sıra ülkesini terk etmek zorunda kalan ve pasaportlarına el konulduğu için açık hapishanede yaşamaya mecbur bırakılan meslektaşlarının olduğunu dile getirdi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü yetkilisi Rosa Menenes, söyleşinin sonunda Türkiye’de baskı gören tüm basın mensuplarına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan Kerim Balcı, İspanya’daki Arap Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (APEAE) ve Uluslararası Basın Kulübü’nde (CIP) düzenlenen “Müslüman dünyasında ne yanlış gitti?” başlıklı bir panele katıldı. Arap ve İspanyol uzmanların da iştirak ettiği panelde Müslüman dünyasında terörün artışı derinlemesine ele alındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.