İslam düşmanı Breivek’in saldırısından kurtuldu, Müslüman oldu

Story Highlights

  • Norveç’te İslam düşmanı Anders Behring Breivik’in 2011 yılında gerçekleştirdiği katliamdan sağ kurtulan Morten Abrahamsen, ‘İbrahim’ adını alarak Müslüman oldu.
  • “Cani Breivik saldırısı aslında Yaratıcı’nın ne kadar büyük olduğunu göstermiştir. Saldırıdan sonra İslam’ı seçmem, pozitif bir ironidir.”

İslam düşmanı Breivek’in saldırısından kurtuldu, Müslüman oldu

Norveç’te, İslam düşmanı Anders Behring Breivik’in 2011’de yaptığı katliamdan sağ kurtulan Morten Abrahamsen, ‘İbrahim’ adını alarak İslam’ı seçti. 69 kişinin öldüğü olaydan sonra ilk kez konuşan 22 yaşındaki İbrahim, saldırıdan önce alkolik bir genç olduğunu söyledi. Sonra ise birçok dini araştırdığını, kendisine en uygun din olarak İslam’da karar kıldığını anlattı.

Norveç’te İslam düşmanı Anders Behring Breivik’in 2011 yılında gerçekleştirdiği katliamdan sağ kurtulan Morten Abrahamsen, ‘İbrahim’ adını alarak Müslüman oldu. 69 kişinin öldüğü saldırının ardından ilk kez devlet televizyonuna konuşan 22 yaşındaki İbrahim, saldırıdan önce alkolik bir genç olduğunu, sonrasında ise birçok dini araştırdığını ve kendisi için en uygun dinin İslam olduğu kararına vardığını söyledi. İbrahim, artık sık sık camiye gittiğini, Kur’an meali okuduğunu ve ibadetlerini aksatmamaya çalıştığını dile getirdi. Breivik’in dünyayı şoke eden katliamla İslam’ı Avrupa’dan silmek istediğini, ancak maksadının ters teptiğini kaydeden İbrahim, “Cani Breivik saldırısı aslında Yaratıcı’nın ne kadar büyük olduğunu göstermiştir. Saldırıdan sonra İslam’ı seçmem, pozitif bir ironidir.” ifadelerini kullandı. Saldırı sırasında aralarında Kenya asıllı bir Müslüman kızın da bulunduğu üç arkadaşıyla tuvalete saklandıklarını anlatan İbrahim, Müslüman arkadaşının, “Hep beraber dua edelim mi?” teklifinde bulunduğunu ve ‘Allahu Ekber’ sözlerini kullanınca farklı şeyler hissettiğini dile getirdi. İbrahim, o ana kadar inanç meselesine şüpheli baktığını söylerken, “Saldırı anında, yanımda bulunan Müslüman kız arkadaşımın telkiniyle Yaratıcı’ya yaptığım duada bir güç hissettim.” dedi. Katliamdan sonra da, “Bizim birkaç metre ötemizdeki arkadaşlarımız öldürülüyorken, ben niye kurtuldum?” sorusuna sürekli cevap aradığını aktardı. Programda da  “Masum birini öldüren, tüm insanlığı öldürmüştür.” mealindeki Kur’an ayetini hatırlattı.

Aşırı sağcı Breivik, 22 Temmuz 2011’de önce Oslo’da 8 kişinin öldüğü bir bombalı saldırı düzenlemiş, daha sonra da polis kılığında gittiği kent dışındaki Utoya Adası’ndaki bir gençlik kampında 69 kişiyi katletmişti. Katliamı Avrupa’yı Müslümanlardan ve çok kültürlülükten korumak için işlediğini itiraf eden Breivik, 1.500 sayfalık manifestosunda bu saldırı ile kitleleri uyandırmak istediğini belirtmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.