IŞİD’in kaçırdığı Iraklı rehinelerin yakınları meclisi bastı

IŞİD’in kaçırdığı Iraklı rehinelerin yakınları meclisi bastı

Bölgeyi kan gölüne çeviren IŞİD’in Irak’ta haziran ayında rehin aldığı askerlerin aileleri, 3 ay geçmesine rağmen yakınlarının kurtarılamamasına isyan etti.

Bağdat’taki mecliste Iraklı vekillerle görüşmesi planlanan aileler, parlamentoyu işgal etti. Çoğu Şii Iraklılardan oluşan yüzlerce kişi zorla parlamento binasına girdi. “Bizim evlatlarımız toprağa gömüldüler. Sizlerse burada keyif içinde klimanın altında oturuyorsunuz…” diye bağıran öfkeli kalabalığın bazı vekillere saldırdığı bildirildi. Protestocular, bina içindeki bazı ekipman ve eşyaları tahrip ederken, rehine ailelerinin hışmına uğramaktan korkan bazı milletvekillerinin ceketlerini bile alamadan meclisten kaçtığı ifade edildi.

Protestocular, bina içindeki bazı ekipman ve eşyaları da tahrip ederken, rehine ailelerinin hışmına uğramaktan korkan bazı milletvekillerinin ceketlerini bile alamadan meclisten kaçtığı ifade edildi. Göstericileri parlamentodan çıkarmak için bölgeye özel bir birlik sevk edildi.  Radikal Selefi örgüt IŞİD’in, Bağdat’ın kuzeyindeki Tikrit’i almasının ardından bir grup asker ateşkes olduğunu sanarak şehirdeki birliğini terk etmiş ve örgütün eline esir düşmüştü. IŞİD, askerleri alıkoyduktan bir süre sonra internet üzerinden fotoğraflar yayınlayarak 1700 kadar kişiyi infaz ettiğini duyurmuştu. Ancak öldürülen asker sayısının kaç olduğu bağımsız kaynaklar tarafından teyit edilememişti. Yakınlarından haftalardır haber alamayan birçok Iraklı aile ise askerlerin akıbeti konusunda endişe duyuyor.

IŞİD’in yıldırım hızıyla ilerleyerek Musul ve Tikrit’i aldığı haziran ayı başlarında Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nda bulunan 49 vatandaşımız da örgütün eline düşmüştü. Nerede oldukları bilinmeyen Türk rehineler 85 gündür örgütün elinde. Ankara’nın ise konuyla ilgili getirdiği yayın yasağı sürüyor. Irak’ın komşusu Suriye’de ise geçtiğimiz perşembe günü İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nde 45 Fijili Birleşmiş Milletler (BM) barış gücü askerini rehin alan terör örgütü El Kaide bağlantılı El Nusra, esirleri serbest bırakma şartlarını açıkladı. El Nusra, BM’nin kendilerini terör örgütü listesinden çıkarmasını ve barış gücüyle yaşanan çatışmada öldürüldüğünü iddia ettiği üç militan için tazminat talep etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.