IŞİD, Suriye sınırında Kürt köylerini ele geçirdi

IŞİD, Suriye sınırında Kürt köylerini ele geçirdi

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çatışmaların sürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki Kobani bölgesinde, IŞİD militanlarının birçok Kürt köyünü ele geçirdiği bildirildi.

Radikal Selefi  örgüt IŞİD’in, Cerablus bölgesinde cumartesi günü ele geçirdiği Carikli ile birlikte son bir haftada 8 köyü kontrol altına aldığı kaydedildi. Örgütün hafta sonu ele geçirdiği köylerin Zormagar, Beyadiyye, Ziyara, Cibne, Hacı Ismail, Katas olduğu ifade edildi. Böylelikle terör örgütü ile Kobani ilçe merkezi arasındaki mesafe 15 kilometreye kadar düştü. Bölgedeki Kürt köylerinin kaybedilmesinin ardından PKK’nın çağrısı üzerine çok sayıda örgüt sempatizanının, IŞİD’e karşı mücadele etmek için sınır hattını kaçak yollarla aşarak Suriye’ye geçtiği bildirildi.

IŞİD, Suriye’nin yanı sıra komşu Irak’taki ilerleyişini de sürdürüyor. Örgüt militanları dün başkent Bağdat’ın 70 kilometre kuzeyinde bulunan Duhuliye kasabasına 50 araçlık bir konvoyla baskın yaptığı ve belediye binası dahil bazı resmi binaları ele geçirdiği belirtildi. IŞİD tehdidi sebebiyle bölünmenin eşiğine gelen Irak’ta kaosa çözüm olarak görülen hükümeti kurma çalışmalarında ise ilerleme kaydedilemiyor.  Cumhurbaşkanını, başbakanı ve meclis başkanını seçmek üzere dün toplanması planlanan yeni Irak parlamentosunun ikinci oturumu salı gününe ertelendi.  Şii, Sünni ve Kürt partileri arasında bu makamlara kimlerin oturacağı konusunda derin görüş ayrılıkları bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.