IŞİD, İngiliz rehineyi de infaz etti

IŞİD, İngiliz rehineyi de infaz etti

Suriye ve Irak’ta terör estiren IŞİD, iki ABD’li gazetecinin ardından elinde rehin bulunan bir İngiliz vatandaşının başını keserek hunharca infaz etti.

Örgüt, geçen yılın mart ayında Suriye’de kaçırılan 44 yaşındaki yardım görevlisi David Haines’in infaz edildiği videoyu da internette yayınladı. Fransız insani yardım kuruluşu ACTED için çalışan Haines, Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’un 2 Eylül’de yayınlanan infaz videosunda ABD’nin IŞİD’e yönelik hava saldırıları durmaması halinde sıradaki kişi olarak gösterilmişti.

Dün “Amerika’nın müttefiklerine mesaj” başlığıyla yayınlanan videoda İngiltere’nin, örgüte karşı operasyonlara destek vermesi gerekçesiyle infaz edildiği ifade ediliyor. Daha önceki kafa kesme videolarındaki   İngiliz aksanlı aynı militan olduğu sanılan maskeli kişi, İngiltere’nin Kürt peşmergelere yaptığı silah yardımından dolayı bedel ödediği mesajını veriyor.  İngiltere Başbakanı David Cameron’a seslenen militan,  infaz videosunun sonunda Londra ve Washington’ın işbirliğine devam etmeleri durumunda elinde bulundurduğu bir diğer İngiliz vatandaşı Alan Henning’i de öldüreceği tehdidinde bulunuyor.  IŞİD, Musul’da kaçırdığı 46 Türk vatandaşını da haziran ayından bu yana rehin tutuyor.

‘Bunlar müslüman olamaz’

Görüntülerin ardından dün bakanlarıyla olağanüstü bir toplantı yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bu olay masum bir yardım görevlisine yapılan aşağılık ve korkunç bir cinayettir. Yapılan mutlak kötülüğün bir eylemidir.” dedi. Cameron, IŞİD’in kafa kesme eyleminin İslam’la bir ilgisi olmadığını belirterek, “İslam barış dinidir. Bunlar Müslüman değil, canavar.” şeklinde konuştu. ABD Başkanı Barack Obama da şiddetle kınadığı eylemin ardından ‘dünyayı, bölgeyi ve vatandaşlarını tehdit eden IŞİD’i yok etmek için’ diğer devletlerin de katılımıyla mücadele edeceklerini belirtti.  Örgütün katlettiği Haines, evli ve iki çocuk babasıydı. Haines, 1999 yılından beri Balkanlar, Afrika ve Ortadoğu’da ACTED için çalışıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.