IŞİD Halep’e doğru ilerliyor

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Halep kırsalında ilerlediği ve birçok bölgeyi ele geçirdiği bildirildi.

Suriye’de de ilerleyişini sürdüren IŞİD, Rakka ve Deyr Ezzor’un ardından ülkenin en büyük ikinci şehri olan Halep’e yöneldi. Halep kırsalında IŞİD ile muhalifler arasında yoğun çatışmalar yaşandığı haberleri geliyor. Şiddetli çatışmalar sonrasında IŞİD’in Halep’in kuzey kırsalında bulunan Akhtarin beldesinin yanı sıra çok sayıda bölgeyi ele geçirdiği belirtildi.

Muhaliflere yakın kaynaklar IŞİD’in çok sayıda belde ve kasabayı ele geçirdiğini aktardı. Yoğun çatışmalar sonrasında bu sabah Akhtarin, Türkmen Barah, Elguz, Mesudiye, Aziziye, Duybık gibi yerleşim yerlerini ele geçirdiği kaydedildi.

 

IŞİD dün Halep kuzeyinde “İffetlilerin intikamı” adı altında gerçekleştirdiği saldırılarda Akhtarin beldesi ve çevresini hedef almış ve ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Akhtarin, muhaliflerin önemli merkezlerinden biri olan Marea’ kasabasına geçiş bölgesi olması yönüyle IŞİD için stratejik bir önemi bulunuyor. IŞİD bu şekilde Kürt bölgesi olan Azaz, bölgesini de ele geçirmeyi planlıyor.

Dünyanın en zengin örgütlerinden biri olarak gösterilen IŞİD Suriye’de petrol bölgesini elinde bulunduruyor. Suriye ve Irak’ın da içinde bulunduğu bölgede hilafet devleti kurmayı amaçlayan örgüt, gerçekleştirdiği kanlı eylemler ile tanınıyor. İlk olarak Suriye’nin Rakka kentinde Hilafet devletini kurduğunu ilan eden örgütün saldırıları sebebiyle Suriye ve Irak’ta yüz binlerce kişi bulunduğu bölgelerden kaçıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.