IŞİD, ünlü Müslüman isimleri ölüm listesine aldı

IŞİD, ünlü Müslüman isimleri ölüm listesine aldı

Irak Şam  İslam Devleti’nin (IŞİD), Demokrat Parti başkan aday adayı ve eski ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton’ın yardımcısı Huma Abedin, ABD’de ilk Müslüman milletvekili olan Keith Elison gibi ünlü Müslüman isimleri ölüm listesine aldığı öğrenildi.

9402746980_85a0f1b4d5_Huma-Abedin1IŞİD’in propaganda araçlarından olan “Rajab” adlı dergide yayınlanan ölüm listesinde Abedin ile birlikte Kongre üyesi Müslüman Milletvekili Keith Ellison’un ismi de yer aldı. IŞİD, Ellison ile Abedin dışında ABD ve İngiltere’de yaşayan bazı Müslümanların da ölüm listesinde olduğunu kaydetti.

IŞİD, hem Abedin hem de Ellison’ı ile birlikte öldürülecek listesinde yer alan diğer Müslümanların “aleni Hacılar” olduğu ve “küfr yasalarını uyguladıkları” için ölüm cezasına çarptırıldıklarını bildirdi.

Abedin ile Ellison dışında aynı dergide öldürülecekler listesine Amerika’dan Mohamed Elibiary, Arif Alikhan, Rashad Hussain’in isimleri yer aldı.

Vahşi eylemleri ile dünya kamuoyunda büyük tepkilere yol açan IŞİD’in ölüm listesinde İngiltere’de yaşayan Muhammad Abdul Bari, Sayeeda Warsi, Waqar Azmi, Sajid Javid, Ajmal Masroor gibi Müslüman kimselerin isimleri yer aldı.

İsminin IŞİD’in ölüm listesinde yer alması nedeni ile bir açıklama yapan Demokrat Parti’nin Minesota Milletvekili Keith Ellison, terör örgütünün “yalancılar koalisyonu, katiller, işkenceciler ve yağmacılar” diye tanımladı.

Ellison açıklamasında, “Milyonlarca sadık Müslüman insanın gece kabusları olan ve kendilerini halife olarak ilan eden IŞİD, şimdi de Batı’da Müslümanlara hizmet edenleri, içlerinde benim ve arkadaşım Abedin’in de olduğu kimseleri tehdit ediyor” diyerek tepkisini şöyle sürdürdü; “IŞİD yalancılar koalisyonu, katiller, işkenceciler ve yağmacılar. Hiç bir Müslüman onların (IŞİD) söylediklerini İslam inancı olarak kabul etmez. Ben IŞİD için en kötü şeyi yapıyorum çünkü adalet, hoşgörü daha kucaklayıcı bir dünya için çalışıyorum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.