IŞİD, Avrupa’ya nükleer saldırı planlıyor!

IŞİD, Avrupa’ya nükleer saldırı planlıyor!

Hong Kong ve Tayland merkezli olarak yayınlanan Güneydoğu Asya’nın en çok takip edilen gazetesi Asia Times’tan Christina LIN’in IŞİD’in Türkiye üzerinden beslendiğini ele alan “The Risk of Terrorism via ISIS’ Suply Line Through Turkey” başlıklı yazıda IŞİD’in Avrupa ülkelerine yönelttiği terör tehdidini ele aldı.

Washington DC’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin (Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın da katıldığı ve Obama’nın son anda görüşmeyi kabul ettiği zirve kastediliyor) hemen öncesinde IŞİD, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 34 kişinin öldüğü, 250 kişinin de yaralandığı intihar saldırıları gerçekleştirmişti.

Daha sonra IŞİD’in yayın organı El-Furat’ta benzer saldırıların Almanya’da da yapılmasının hedeflendiği belirtilmişti.

Brüksel’deki saldırılar dünyada nükleer güvenlik meselesini bir kez daha gündeme getirdi.

Buna bir de IŞİD üyelerinin Belçika’da bir nükleer bilimciyi takibe aldıklarının anlaşılması ve Belçika’nın Doel kentindeki bir nükleer santralde çalışan iki kişinin IŞİD’e katılması bu konudaki hassasiyeti çok artırdı.

Bu iki kişi nükleer enerji konusunda oldukça önemli ve stratejik bilgilere sahiplerdi. Doğal olarak dünya IŞİD’in nükleer saldırı yapmayı planladığından endişeleniyor.

Bu nedenle IŞİD Washington DC’deki nükleer güvenlik zirvesindeki tartışmaların ana gündem maddesi haline geldi.

CIA ŞEFİ İTİRAF ETTİ: IŞİD ARTIK “KİTLE İMHA SİLAHLARI”NA SAHİP

Zirveden kısa süre önce CIA şefi John Brennan CBS News adlı TV kanalındaki 60 minutes adli programa katılmış ve burada IŞİD’in artık kitle imha silahlarına sahip olduğunu, çatışmalarda birçok kez kimyasal silah kullandığını ve bu silahları Avrupa ülkelerinde yapmayı planladığı saldırılarda da kullanabileceğini belirtti.

Brennan’a göre  IŞİD’in Avrupa’ya bu silahları ulaştırabileceği muhtemel güzergâhların iyi korunması gerekiyor ve en iyi güzergâh Türkiye’den geçiyor.

Ayrıca IŞID için Türkiye önemli bir tedarik merkezi. Kendisi için gerekli birçok şeyi Türkiye’den tedarik ediyor. Ancak CIA şefi Brennan Türkiye’nin IŞID’le mücadelede ve IŞID’in Avrupa’ya saldırmasını engellemekte gönülsüz davrandığını ileri sürüyor.

IŞİD AVRUPA SALDIRILARINI TÜRKİYE’DEN YAPABİLİR

Eğer Türkiye dış politikada batı yanlısı bir tavır geliştirirse o zaman IŞİD’in Avrupa için planladığı nükleer saldırıları Türkiye’de yapabileceği kaydediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.