IŞİD, 200 Suriyeli askeri infaz etti

IŞİD, 200 Suriyeli askeri infaz etti

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü, IŞİD militanlarının  geçtiğimiz pazar günü Suriye’nin kuzeydoğusundaki Tabka hava üssünde esir aldığı Esed rejimi askerlerini infaz ettiğini bildirdi.

Örgüt, bölgedeki kaynaklara dayanarak onlarca askerin infaz edildiğini duyururken, sosyal medyada IŞİD’e yakınlığıyla bilinen hesaplar öldürülenlerin sayısını 200’e yakın olarak açıkladı. IŞİD’in internet üzerinden yayınladığı video kaydında da Suriye askerlerinin iç çamaşırlarına kadar soyularak boş arazide koşturulduğu görülüyor. Öte yandan dün Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada, İsrail’in işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’nin Suriye’ye bakan tarafında 43 BM askerinin silahlı bir grup tarafından alıkonulduğu duyuruldu. BM, 81 askerinin de bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar arasında kaldığını açıkladı.

Rehin gazetecinin annesinden IŞİD’e çağrı:

IŞİD’in ABD’li gazeteci James Foley’i vahşi bir şekilde öldürmesinin ardından, rehin tutulan bir diğer Amerikalı basın mensubu Steven Sotloff’un annesi, oğlunu serbest bırakmaları için radikal selefi örgüte yalvardı. Oğlunun can güvenliğiyle ilgili büyük korku yaşayan anne Shirly Sotloff, örgüt lideri Ebu Bekir el Bağdadi’ye hitaben “Sizden yetkinizi onun canını bağışlamak yönünde kullanmanızı ve Muhammed Peygam-ber’in yolunu takip etmenizi istiyorum.” dedi. IŞİD, ABD’nin operasyonlarına devam etmesi halinde Sotloff’un da infaz edileceği tehdidini savurmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.