İrlanda’da silahlı saldırıyı IRA üstlendi

İrlanda’da silahlı saldırıyı IRA üstlendi

İrlanda’nın başkenti Dublin’de Cuma günü bir boks maçında bir kişinin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırıyı, terör örgütü İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu’nun (IRA) üstlendiği öğrenildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin aktardığı habere göre, geçtiğimiz Cuma günü, Dublin’in güneyindeki Crumlin bölgesinde düzenlenen bir boks maçında, polis üniforması giyen 3 silahlı saldırgan, maçı basarak silahlı bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında ise David Byrne adlı bir İrlanda vatandaşı hayatını kaybederken, iki kişi ise yaralandı.

Bugün BBC’ye açıklama yapan ve ismi verilmeyen IRA örgüt üyesi, Eylül 2012’de örgüt üyesi Alan Ryan’a düzenlenen silahlı saldırıya adının karıştığı gerekçesiyle 33 yaşındaki David Byrne’ın öldürüldüğünü belirtti. Terör örgüt üyesi, benzer saldırıların, muhalif cumhuriyetçileri hedef alan uyuşturucu çetelerine karşı da devam edeceğini ekledi.

İrlanda polisi ise saldırıların devam etmesi ihtimaline karşın, Dublin’de güvenlik önlemlerinin arttırıldığını duyurdu.

Kuzey İrlanda’da terör örgütü İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu’nun (IRA) silahları bırakmasının üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, son dönemde ülkede işlenen cinayetler, IRA’nın varlığının devam edip etmediği sorularını da beraberinde getiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.