İran’dan ABD’ye günlük direk uçak seferi hazırlığı

İran’dan ABD’ye günlük direk uçak seferi hazırlığı

Uluslararası yaptırımların kaldırılmasından sonra havayollarını genişletmek amacıyla uçak siparişleri veren İran, ilerleyen günlerde ABD’ye direk günlük uçak seferleri başlatmayı düşünüyor. İran’dan ABD’ye en son 36 yıl önce direk uçak seferi düzenlenmişti.

Devletin resmi haber ajansı IRNA, İran Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Parvaresh’e dayandırdığı haberine göre “İran Sivil Havacılık Organizasyonu İran ile ABD arasında direk uçuş müzakerelerini yürütüyor.”

İran devriminden önce İran’dan New York’a direk uçuşlar yapılıyordu. Günlük İran-New York uçuşlarının tekrar başlayabileceği ifade edildi.

Fransız şirketi Airbus’a 114 uçak siparişi veren İran’ın Amerikan şirketi Boeing’e de sipariş verme hazırlığında olduğu belirtildi.
İran Ulaştırma Bakanı Abbas Akhondi, ülke içinde 100, uluslararası uçacak 400 uçak ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bakan Akhondi, projelerinin tam olarak uygulanması için 5-7 yıla ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Öte yandan İran Hava Yolları’nın elinde halen 200 uçağın bulunduğu bunlardan ancak 150’sinin uçabilecek durumda olduğu belirtiliyor. İranlı yetkililer, bu uçakların da ortalama 25 yaşında olması sebebiyle filonun tamamının yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Hava sahasını kontrol eden elektronik sistemlerin yenilenmesi için 250 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağı açıklanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.