İran’da dini lider Hamaney’in yeğeni de rejime isyan bayrağı açtı

İran’da dini lider Hamaney’in yeğeni de rejime isyan bayrağı açtı

 İran’da Mahsa Amini’nin ölümüyle başlayan rejim karşıtı protestolara, ülkenin dini lideri Ali Hamaney’in yeğeni ve tanınmış bir insan hakları aktivisti olan Feride Muradkani de katıldı.

Feride Muradkani’nin açıklamasını içeren bir video, Fransa’da yaşayan kardeşi Mahmud Muradkani tarafından paylaşıldıktan sonra sosyal medyada yayıldı. Mahmud Muradkani, kardeşi Feride’nin geçen hafta çarşamba günü savcılığa çağrıldıktan sonra tutuklandığını bildirdi.

MURADKANİ: İRANLILAR YALNIZ BIRAKILDI

T24’te yer alan habere göre Muradkani, videolu açıklamasında İranlıların çok açık biçimde baskılandığını belirtirken uluslararası kamuoyunun “tepkisizliğini” eleştirdi. Muradkani, “Bu rejim herhangi bir dini prensibine sadık değil ve hukukun üstünlüğüne dair hiçbir şey bilmiyor” derken, Batı ülkelerinin Tahran’a uyguladığı yaptırımları “gülünç” bulduğunu ifade etti. Aktivist, İranlıların “yalnız bırakıldığını” söyledi. Muradkani, yöneticilerin tek hedefinin rejimi ayakta tutmak olduğunu ve bunun için her şeyi yapacaklarını ifade etti. Muradkani, tüm ülkelerin “İran’la ilişkileri kesmesi için” çağrıda bulundu.

Aslen bir mühendis olan Feride Muradkani ve ailesi, kendi ailelerinden olan Hamaney’e karşı yaptıkları açıklamalarla tanınıyor.

PROTESTOLAR ÜÇ AYDIR SÜRÜYOR

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin “örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle” ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle başlayan rejim karşıtı protestolar, 3. ayında halen devam ediyor.