İran: Patriot’ların Türkiye’ye yerleştirilmesi gerilimi yükseltecek

İran: Patriot’ların Türkiye’ye yerleştirilmesi gerilimi yükseltecek

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Patrior savunma füzelerinin Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirilmesinin gerilimi daha da yükselteceğini söyledi.

İran devlet haber ajansı İRNA, Laricani’nin Suriye, Lübnan ve Türkiye ziyaretinden dönüşte gazetecilere açıklamalar yaptığını bildirdi. Laricani, Türkiye’nin Suriye sınırına yakın Patriot savunma füzelerinin yerleştirileceği ile ilgili, “Böyle füzelerin kurulması, bölgeye olumsuz etki edecek ve bölgedeki problemi daha da artıracaktır.” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mehmanperest ise yerel basına yaptığı açıklamada, Patriot füzelerinin “problemi çözmeye yardımcı olmayacağını, hatta bölgedeki durumu daha da zor ve karmaşık yapacağını” ifade etti.

Türkiye, Suriye ile 900 kilometrelik sınırdaki güvenliği sağlamak için NATO’dan füze ve uçakları vurmak için dizayn edilen Patriot sistemlerini istemişti.

Suriye, Türkiye’nin NATO’dan Patriot istemesini “provokatif” olarak nitelerken, Rusya’da bu adımın çatışma riskini artırdığını savunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.