İran Medyası: Ankara ile Washington arasındaki balayı bitti

İran Medyası: Ankara ile Washington arasındaki balayı bitti

Türkiye ile ABD arasında son günlerde yaşanan bazı sıkıntılar, İran’da “Türkiye, Batı’dan uzaklaşıyor”, “Ankara ile Washington arasındaki balayı bitti” biçimde yorumlandı.

PressTV, “Türkiye’de AB karşıtı hissiyat artıyor” başlığını kullandığı haberinde “ABD ve Türkiye, NATO müttefikleri olarak Türk-Suriye sınırı boyunca birlikte çalışa da, birçok analist, iki ülke arasında son dönemdeki söylemlerin Türkiye’nin Batı’dan uzaklaşıp Doğudaki müttefiklerine daha yakınlaştığının bir işareti olabileceğine inanıyor” dedi.

Türklerin ABD’nin Türkiye üzerinde “egemenlik” empoze etme girişimine “öfkeli” olduklarını öne süren PressTV, diplomatik düzeyde ise Ankara’nın Washington’un Suriye konusunda Türkleri zor duruma sokup ortada bıraktığını düşündüğünü de öne sürdü.
Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Batılı liderlere yönelik son eleştirilere de dikkat çekilen haberde “Washington ile Ankara arasındaki gerilim, Türkiye’nin, Suriye’ye, İsrail’in topraklarına saldırısına missilemede bulunması için meydan okuması ile yükseldi” denildi.
Bunun üzerine ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin Türk yargı sistemine sert eleştiriler yönelterek “yanıt verdiği”ni savunan PressTV, “Sayın Ricciardone’nin yorumları kendisini, Türk Dışişleri Bakanlığınca görülmemiş bir hareket ile sorgulanmak üzere çağırılan ilk Amerikan Büyükelçisi durumuna getirdi” iddiasında bulundu.

“İSRAİL KONUSUNDA BİRBİRİNİNE GİRDİ”

PressTV haberinin son bölümünde de “Birçok kişi, ABD Başkanı Barack Obama’nın ikinci döneminin, Ankara ile Washington arasında bir altın çağ olacağı tahmininde bulunmuş olsa da balayı bitti gibi gönüyor. Türkiye’deki Amerika kaşıtı hissiyat yoğun. Ve iki ülke, Washington’un en yakın müttefiki İsrail konusunda birbirine girdi. ABD Dışişleri Bakanlığı da Amerikan-Türk bağlarının zarar görmüş olabileceğini kabul ediyor.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.