İran, Filistin halkını kutladı

İran, Filistin halkını kutladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistin halkının İsrail’e karşı kazandığı zaferi kutladı.
        
Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Gazze’deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Haniye’yi telefonla arayarak, İsrail’e karşı elde edilen zaferden dolayı Filistin halkına ve özgürlükten yana tüm insanlara tebriklerini sundu.
    
Filistin halkı ve direnişinin, bir kez daha siyonist rejime karşı büyük zafer kazandığını belirten Ahmedinejad, ”Filistinlilerin saygınlık ve özgürlükleri, Gazze halkının tercihi olan direnişten geçiyor” ifadesini kullandı.
    
Filistin halkıyla birlikte tüm müminler ve adalet taraftarları için dua ettiklerini belirten Ahmedinejad, Kudüs’ün özgürlüğü ve adaletin yeryüzüne hakim olması temennisinde bulundu.
    
İsrail saldırılarında şehit olanları anan ve gazilere acil şifalar dileyen Ahmedinejad, ”Siyonistler, yolun sonuna gelmişler, Filistin halkının haklarını resmen tanımaktan başka çareleri yok” diye konuştu.
    
Başbakan Haniye de İsrail’e karşı koymada Filistin halkının yanında yer alan ve yardımlarını esirgemeyen İran’a teşekkür etti.
    
Siyonist rejime karşı mücadelenin süreceğini belirten Haniye, Mescid-i Aksa ve diğer tüm haklardan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.