İran Cumhurbaşkanı: Hac’da yaşanan olaylar araştırılsın

İran Cumhurbaşkanı: Hac’da yaşanan olaylar araştırılsın

Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri programı kapsamında New York’ta konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Mekke’de ölenlere Allah’tan rahmet ve geride kalan ailelerine taziyelerini ileterek başladığı konuşmasında, “Öncelikle, İranlılara da dahil olmak üzere binlerce Müslüman için çarşamba günü Mekke’de meydana gelen yürek parçalayıcı olaydan duyduğum üzüntüyü ifade etmeliyim. Hac’da yaşanan bu olayın ve benzeri olayların nedenleri hızla araştırılsın” çağrısı yaptı.

RUHANİ, TERÖRİZM VE NÜKLEER ANLAŞMADAN SÖZ ETTİ

Cumartesi günü BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri programı kapsamında BM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, terörizmin kalkınma hedeflerini yıkıcı gücü olduğunu söyledi.

Terörizmin yalnızca şiddet ve çevreye zarar vermediği, aynı zamanda da sürdürülebilir kalkınma hedeflerini de boşa çıkardığını aktaran Ruhani, yine terör ile mücadelenin halkın kaynaklarını da kurutabileceğini aktardı.

P5+1 ile ülkesinin yaptığı nükleer silahsızlaşma anlaşmasının uluslararası ve bölge için işbirliğinde uygun koşullar sağladığını aktaran Hasan Ruhani, komşu ülkeleri ile işbirliği ve sürdürülebilir kalkınmayı temin için yürüttükleri diplomatik çabaları dile getirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.