Irak, El Kaide’ye karşı ABD’den İHA istedi

Irak, El Kaide’ye karşı ABD’den İHA istedi

ABD askerlerinin ülkeden çekildiği 2011 yılından bu yana gittikçe artan bir şekilde terör saldırılarına hedef olan Irak, hızla büyüyen El Kaide tehdidine karşı ABD’den yardım istedi.

Washington’da bulunan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Amerikalı muhataplarından nokta operasyonlarında kullanılan insansız hava araçlarının (İHA) da içinde olduğu bir dizi yardım talep etti. Iraklı Bakan, “Irak hükümeti, gelip yardım istemekten utanılmaması gerektiğinin daha fazla farkına vardı.” diye konuştu. Son dönemde yeniden zirveye çıkan El Kaide’nin terör saldırılarıyla ilgili komşu ülke Suriye’de süren iç savaşı işaret eden Zebari, ABD yardım paketinin askeri danışman ve istihbarat analizini de kapsayabileceğini belirtti.

Hassas mezhep dengeleri üzerinde kurulu Irak’ta, 2011 yılından beri artan intihar saldırıları ve bombalı saldırılar, yeni bir iç savaş endişesine neden oluyor. Sadece temmuz ayında binden fazla Iraklının terör saldırılarında hayatını kaybetmesi, Bağdat hükümetini güvenliği sağlamak için yeni arayışlara itiyor. 2011 yılındaki çekilme öncesinde ABD Irak yönetimleri, Amerikan askeri varlığının ülkede kalmasının devamı için yeni bir anlaşmaya varmaya çalışmış fakat başarısız olmuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.