İngiltere’yi sel aldı

İngiltere’yi sel aldı

Birleşik Krallık’ın kuzeyinde hafta sonu etkili olan yoğun yağış nedeniyle, birçok kenti sel bastı. Bölge sakinleri tahliye edildi.

İngiltere’nin kuzeyinde bulunan York şehri ve çevresinde geçtiğimiz hafta sonundan itibaren etkili olan yoğun yağış, sel baskınlarına neden oldu. Bölgede yaşayan birçok kent sakini tahliye edilirken, Meteoroloji Kurumu uyarılarına devam ediyor. Bu arada, Başbakan David Cameron’ın bugün afet bölgelerini ziyaret etmesi bekleniyor.

İngiltere Çevre Ajansı’nın aktardığına göre özellikle kuzey İngiltere ve Galler bölgelerinde bu hafta da etkili olacak yağışlardan dolayı sel tehlikesi devam ediyor. Şimdiye kadar Ada’nın özellikle York, Leeds ve Manchester kentlerinde meydana gelen sel afeti yüzünden birçok yerde elektrik kesintileri yaşanıyor, yollar ise ulaşıma kapandı. Çoğu yerde elektrik kesintisinin bölgeye ulaşan afet ekipleri tarafından giderilmesine rağmen Manchester kentinde yaklaşık bin 100 konuta halen elektrik sağlanamadığı öğrenildi.

Hafta sonundan beri İngiltere’nin kuzeyinde etkili olan yağışın, ülkede son 70 yılın en şiddetli yağış olduğu bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.