İngiltere’ye ait uçağın Mısır’da roket saldırısından kıl payı kurtulduğu iddiası

İngiltere’ye ait uçağın Mısır’da roket saldırısından kıl payı kurtulduğu iddiası

İngiltere merkezli bir tur firmasına ait bir uçağın Ağustos ayında Mısır’ın Şarm el Şeyh tatil beldesine giderken roket saldırısında kıl payı kurtulduğu iddia edildi.

Daily Mail gazetesinin manşetine taşıdığı habere göre 23 Ağustos tarihinde, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Stansted Havaalanı’ndan kalkan ve 189 yolcu taşıyan Thomson Havayolları’na ait bir tur uçağı, Kızıl Deniz’e yaklaştığı sırada pilotun 300 metre mesafeden geçen bir roketi son anda fark etmesiyle facianın eşiğinden döndü. Roketin hedefinin ise yolcu uçağı olmadığı aktarıldı.

Haberde, roketten kurtulan İngiliz uçağından 2 ay sonra, düşen Rus yolcu uçağında 224 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

İngiltere Ulaşım Genel Müdürlüğü sözcüsünün olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bildirilen olayı derhal inceledik ve atılan roketin Mısır Ordusu’nun yaptığı rutin atış talimleri sırasında fırlatıldığı sonucuna vardık.” ifadelerini kullandığı bildirildi. Thomson Havayolları’nın ise olayın gerçekleştiği sırada yolcularla herhangi bir bilginin paylaşmadığı belirtildi.

Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden St. Petersburg kentine giden Rus Kogalymavia Havayolları’na ait Airbus 321 tipi uçağı, geçtiğimiz Cumartesi günü havalandıktan 23 dakika sonra Sina Yarımadası’na düşmüştü. Düşen uçakta mürettebat dahil 224 kişi hayatını kaybetmişti. Çarşamba günü ise Amerikalı ve İngiliz istihbarat yetkilileri, uçağın bombayla düşürülmüş olma olasılığının yüksek olduğunu açıklamış, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Şarm El Şeyh kentinden Ada’ya gidecek tüm uçuşların askıya alındığını duyurmuştu.

Alınan kararın ardından Mısır’da yaklaşık 20 bin İngiliz turist Ada’ya geri dönemediği için mahsur kalmış, İngiliz güvenlik yetkilileri anlaşılan uçak şirketleriyle birlikte, vatandaşların tahliyesi için dünden itibaren ‘yardım seferleri’ni devreye sokmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.