İngiltere’de teröre karşı tedbirler artırılıyor

İngiltere’de teröre karşı tedbirler artırılıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da muhtemel bir terör saldırısına karşın güvenlik önlemlerini arttırıyor.

Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan terör saldırının ardından başta başkent Londra olmak üzere şüphelileri yakından takip etmek ve muhtemel bir saldırıya anında müdahale edilebilmesi amacıyla 600 ek silahlı polis memurunun görevlendirildiği öğrenildi. Londra Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan-Howe başkentte silahlı polis sayısının 2 bin 800’e yükseltildiğini belirterek, alınan önlemler maliyetli olsa da ülke güvenliği için bu önlemlerin hayati önem taşıdığını vurguladı.

“LONDRA’YA GEREĞİNDEN FAZLA ODAKLANILIYOR”

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Chris Phillips ise terör tehlikesinin sadece başkentte olmadığına dikkat çekerek, İngiltere genelinde eşit seviyede güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi. Phillips, “Ülkenin diğer bölgelerinde de yaşayan teröristler olduğunu biliyoruz. Londra kadar Bristol ya da Portsmouth gibi kentlere de saldırılar düzenleyebilirler.” şeklinde konuştu.

İngiltere İçişleri Bakanlığı da silahlı polis gücünü artırmak ve herhangi bir saldırı anında daha etkili ve hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için emniyet teşkilatına 34 milyon sterlinlik ek bütçe ayrıldığını açıkladı.

İngiltere ve Galler genelinde toplam 130 bin polis memuru görev yapıyorlar. Bunlardan ise sadece 6 bini silah eğitimi almış.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.