İngiliz Genelkurmay Başkanı, Müslüman subayların bayramını kutladı

İngiliz Genelkurmay Başkanı, Müslüman subayların bayramını kutladı

İngiliz ordusunda görev yapan subayların kurduğu dernek, Kurban Bayramı sebebiyle İngiliz hava üssünde bir yemek daveti düzenledi.

‘İngiliz Silahlı Kuvvetler Müslüman Birliği’nin (British Armed Forces Muslim Association – AFMA) ev sahipliğinde Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) Northolt üssüne gerçekleşen programa, İngiltere Genelkurmay Başkanı David Richards ve Anayasa’dan sorumlu devlet bakanı Dominic Grieve başta olmak üzere birçok askeri ve sivil üst düzey yetkili katıldı.

İngiliz Silahlı Kuvvetleri genel vaizi İmam Asım Hafız’ın Kur’an tilavetiyle başlayan gecede, İslam dininde kurban ibadetinin ne anlama geldiğine ilişkin kısa bir konuşma yapıldı. Kuran’dan ilgili ayetlerle Kurban’ı anlatan Asım Hafız, tüm insanlığın Hz. Adem’den geldiğini ve siyahın beyaza, zenginin fakire üstünlüğü olmadığını vurgulayan hadis-i şeriflerden alıntılar yaparak İslam’ın ırkçılığı kesin bir dille yasakladığına vurgu yaptı.

Genelkurmay Başkanı Richards, geçmişten bu yana Müslüman subayların İngiliz ordusuna büyük katkılar yaptığını ve günümüzde de özellikle Afganistan’da büyük görevler üstlendiklerini vurguladı. Esprili konuşmasıyla dikkat çeken Richards, İslam’ın her daim kalbinde olduğunu söylemesi üzerine salondakilerden büyük alkış aldı.

Programın sonunda AfMA Başkanı Afzal Amin, Genelkurmay Başkanı Richards’a Kur’an-ı Kerim meali hediye etti. Amin, 1400 yıl geçmesine rağmen Kur’an’ın hiç bozulmadığını ve orjinalliğini ilk günkü gibi koruduğunu vurgulayarak, hediye ettiği meali daha iyi anlamasına yardımcı olması amacıyla Richards’a bir de Kur’an tefsiri hediye etti.

Kurban Bayramı programına İngiliz ordusunda görev yapan bazı Müslüman subay ve ailelerinin yanı sıra ülkedeki başlıca Müslüman dernek temsilcileri de iştirak etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.