İbrahimi: Her iki tarafta ciddi bir görüş değişikliği yok

İbrahimi: Her iki tarafta ciddi bir görüş değişikliği yok

Suriye’deki krize çözüm bulmak amacıyla Cenevre’de Esed yönetimi ile muhalifler arasında yapılan doğrudan görüşmelerin bugünkü oturumu tamamlandı. Görüşmelerde bir ilerleme sağlanmadığı belirtildi.

 

AB ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Al Ahdar El İbrahimi’nin aracılık ettiği doğrudan görüşmelerde muhalifler ile Esed yönetimi temsilcileri arasında ciddi görüş değişikliği olmadığı kaydedildi.

Görüşmeler sonrasında basının karşısına çıkan İbrahimi ilk tur görüşmelerin yarın (Cuma) tamamlanacağını daha sonra tarafların bir hafta sonra görüşmelere devam edeceğini söyledi. İbrahimi muhalifler ile Şam yönetimi heyetleri arasındaki pozisyonlarda bir uçurum olduğunu kaydetti.

 

Muhalifler ile Suriye yönetimi heyetleri arasındaki bugünkü görüşmelerde şiddetin ele alındığı ve her iki tarafın da bir birini terörün kaynağı olmakla suçladığı belirtiliyor.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Suriye Devlet Başkanı Esed’in masum halka yönelik sistematik olarak hedef aldığına dair yeni deliller olduğunu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.