Hürriyet muhabiri serbest bırakıldı

Hürriyet muhabiri serbest bırakıldı

Dün saat ailesiyle birlikte tatil için Paris’ten İstanbul’a giden ve burada gözaltına alınan Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil serbest bırakıldı.

Atatürk Havalimaninda gözaltına alınan Canikliğil daha sonra Bakırköy Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolüne götürülmüştü.

Geçen yıl atılan bir tweet nedeniyle dün gece Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan Canikligil’in ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

Gözaltına alınması karşısında şok yaşadığını belirten Canikligil, “Şoktayım hala. 14 saattir gözaltındayım. Niçin gözaltına alındığımı yaklaşık yarım saat önce öğrendim” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 13 Ocak 2015 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayette, @MertceH isimli Twitter hesabında yazılan mesajda kendisine hakaret edildiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Avukatı Ezennur Ezgi tarafından verilen bu şikayet dilekçesinde  “Adı ve soyadı Razi Canikligil olabilir” ihbarına yer verildi.

Bu ihbar üzerine savcılık makamının hakkında tutuklama kararı çıkardığını hatırlatan Canikligil, hakkında böyle bir kararın çıkarıldığından habersiz olduğunu kaydetti. Canikligil, “Hiçbir şekilde Twitter’da ben geçmiyorum, ismim geçmiyor. Twitter hesabı benim değil. Öyle bir şey yazmadım. Hiçbir alakam yok. Zaten yurt dışında yaşıyorum, Türkiye gündemini değil, Amerika gündemini takip eden biriyim” diye konuştu.

.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.