Huffington Post: Erdoğan, emin adımlarla otokrasiye yürüyor

Huffington Post: Erdoğan, emin adımlarla otokrasiye yürüyor

Dünyanın en fazla ziyaret edilen haber sitesi Huffington Post, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Erdoğan’ın ağır ve emin adımlarla kötü şöhretli otokratik liderler arasındaki yerini aldığını ileri süren Huffington Post, “Erdoğan’ın kalıcı ve başarılı cumhurbaşkanlığının önündeki en büyük engel Erdoğan’ın kendisi” diye yazdı.

George Mason Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Michael Shank tarafından kaleme alınan yazıda Erdoğan’ın nefret söylemi kullanarak Gülen hareketini terör örgütü olarak yaftalamaya çalıştığı hatırlatılarak Erdoğan’ın ‘bugüne kadar dini gruplara en fazla zarar veren isim’ olarak dikkat çektiği savunuldu.

Zaman Gazetesi ve Samanyolu Medya Grubu’na yapılan polis baskınına da dikkat çeken Shank, makalesinde şu ifadelere yer verdi: “Hizmet hareketine gelişi güzel her türlü eziyetle, hareketin kanaat önderi Fethullah Gülen’i destekleyen gazetecileri, hapse atması Cumhurbaşkanı’nın yönetiminde hakların korunması gibi bir önceliğin bulunmadığını göstermektedir.’’

ERDOĞAN, G-20, İRONİ

G-20’nin bu yıl ‘Yolsuzluğa Karşı Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde toplanacağını hatırlatan Shank, Erdoğan’ın bu yıl dönem başkanı olmasını ‘ironi’ olarak yorumladı. Shank, Türkiye’nin geçtiğimiz ay açıklanan Yolsuzluk Algılama Endeksi’nde en fazla düşüş gösteren ülke olmasına da dikkat çekti.

Türkiye’nin on yıl içinde ekonomik ve demokratik alanda Erdoğan liderliğinde önemli başarılara imza attığına dikkat çeken Shank, ‘‘İşin bu noktaya gelmesi utanç verici. Yasaklar, Erdoğan hakkında ortaya çıkan yolsuzluk skandalı ve Gezi Parkı protestoları üzerine arttı… Dünyanın güçlü ekonomilerden biri haline gelen Türkiye, Ortadoğu’daki müzakereler için Batı’nın en önemli müttefiği olarak görülüyordu. Ancak tüm bu umutlar tükenip gitti’’ değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN, MÜTTEFİKLERİNE DAHİ YABANCILAŞMIŞ DURUMDA

Erdoğan’ın derin siyasi güvensizlik içinde olduğunu aktaran Shank, Cumhurbaşkanı’nın muhalif partileri bitirme çabası içinde olduğunu ileri sürdü. Huffington Post’ta dün yayınlanan makalede Shank, “İslam ve ondan aldığı ilham ile hoşgörü, şiddet karşıtı, eğitim ve bilimi harmanlayan Hizmet hareketine karşın Erdoğan, uluslararası toplumda müttefiklerine dahi yabancılaşmış durumda” dedi.

Erdoğan’ın kendisini eleştirenlere ‘terörist’ yaftası yapıştırdığını, mahkeme kararı olmadan sorumsuzca insanları hapse attırdığını ve agresif bir şekilde okul kapatmak için kampanya yürüttüğünü söyleyen Shank, “Erdoğan, yavaş ama emin adımlarla otoriter olma gibi kötü bir şöhretle anılıyor” diye yazdı.

ÖZGÜRLÜK İHLALLERİ BELGELİ

Erdoğan’ın Hizmet hareketine karşı en temel insan hakları ve özgürlüklerini ihlal ettiğinin artık belgeli olduğunu yazan Shank, bu durumun uluslararası basında çıkan haberlerle de teyit edildiğini dile getirdi. Shank yazısını şöyle tamamladı; “Dünya tekrar Türkiye’yi uluslararası ticaret ve bölgesel diplomasi yolunda görmek istiyor.  Bu ancak yolsuzluk ve baskıları durdurmakla mümkün olabilir. Erdoğan’ın kalıcı ve başarılı bir cumhurbaşkanlığı döneminin önündeki en büyük engel Erdoğan’ın kendisi.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.