HRW: İsrail, Sudan ve Eritreli sığınmacıları zorla ülkeden çıkarmaya çalışıyor

HRW: İsrail, Sudan ve Eritreli sığınmacıları zorla ülkeden çıkarmaya çalışıyor

İsrail’in 7 bin Sudanlı ve Eritreliyi hukuk dışı yollarla ülkeden atmaya çalışmasına İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tepki gösterdi.

HRW, İsrail’in Afrikalı insanları ülkeden hukusuz bir şekilde çıkarmaya çalışmasını hazırladığı raporla duyurdu. Raporda, İsrail’e iltica talebinde bulunan Afrika kökenli kimselerin bu taleplerinin kanun dışı yollarla engellendiğine işaret edildi. HRW’nun raporunda ileri sürülen iddiaları yalanlayan İsrailli yetkililer, ülkeden çıkarmaya çalıştıkları kimselerin sığınmacı değil, çalışmak için gelen göçmenler olduğunu savundu.

2012 yılına kadar Sudan ve Eritreli 37 bin insanın İsrail’e sığınma talebinde bulunduğuna işaret eden HRW, bunların ise yüzde yüzünün geri çevrildiğine dikkat çekti.

HRW, geçen sekiz yılda İsrail yönetiminin Eritrelileri ve Sudanlıları ülkeyi terk etmelerini konusunda teşvik etmek için çeşitli uygulamaları devreye soktuğunu belirtiyor.

Örgüte göre bunlar arasında, süresiz gözaltı, İsrail’in iltica sistemine erişimde çıkarılan engeller, Eritrelilerin ve Sudanlıların iltica başvurularının yüzde 99.9’unun reddi, çalışma hakkıyla ilgili belirsiz politikalar ve sağlık hizmetlerine erişiminin ciddi bir biçimde kısıtlanması var.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.