Hollande’ın bir yılı Fransızlara Sarkozy’yi arattı

Hollande’ın bir yılı Fransızlara Sarkozy’yi arattı

Fransa’da 6 Mayıs 2012’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Elysee Sarayı’na çıkan François Hollande’ın 1 yıllık iktidarı Fransızları memnun etmedi.


TNS tarafından yapılan araştırmada Fransızların yüzde 76’sının Hollande’ın bir yıllık iktidarından memnun kalmadığını ortaya koydu. Hollande’ın icraatlarını olumlu bulduklarını belirtenlerin oranı ise yüzde 15’te kaldı.


22 Nisan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu ve 6 Mayıs’taki ikinci turunda Sosyalist adayı destekleyenlerin yüzde 56’sı Hollande’ın bir yıllık iktidarının olumlu geçmediği yönünde görüş belirttiler.


Anket Fransızların gelecekten umutsuz olduğunu da ortaya koydu. Fransızların yüzde 73’ü ülkenin ekonomik gidişatından umutsuz olduklarını dile getirdiler.


Fransa’da 17 yıllık sağ iktidarından sonra yönetime gelen Hollande hükümetine yöneltilen eleştirilerin başında ekonomik sıkıntılar geliyor. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin döneminde işsiz sayısının 300 bin daha artarak 3 milyon 225 bini bulduğu belirtildi. Fransa’da büyüme hızı yüzde 0 olarak gerçekleşirken cari açığın da yüzde 3,9 olduğu kaydedildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.