Hollanda’da camilere kundaklama tehdidi

Hollanda’da camilere kundaklama tehdidi

Hollanda’da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden camilere yönelik kundaklama çağrısı yapılması, cami derneği başkanlarını endişelendirdi. Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Ivo Opstelten’den bir risk analizi yaptırmasını isteyen cami yöneticileri, bazı ibadethanelerin kameralarla donatıldığını, bazı ibadethanelerde de geceleri nöbetçilerin beklediğini söylediler.

NÖBET TUTMAYA BAŞLADILAR

Başkent Amsterdam’ın Doğu semtinde bulunan Eyüp Sultan Camii Başkanı Murat Türkmen, İsveç’teki camilere yönelik saldırıların Hollanda’da da düzenlenmesi için Facebook’tan yapılan çağrılar üzerine, geceleri nöbet tutmaya başladıklarını söyledi. Türkmen, “Caminin önünde, yönetimden arkadaşlara ait 3 aracın camları kırıldı. Polise şikayette bulunduk. Bir polis aracı, her 10 dakikada bir caminin etrafında dolaşıyor. Buna rağmen yönetim kurulu olarak gece saat 01.00’a kadar dönüşümlü olarak nöbet tutuyoruz. Camilerin güvenliği devlet garantisi altındadır. Bu açıdan sinagog ve bazı önemli kiliselerin önüne kurulan seyyar polis konteynerlerinin camilerin önüne de konmasını bekliyoruz. Bizler de bu ülkenin bir parçasıyız.” dedi.

KAMERALARLA İZLİYORLAR

Rotterdam Mevlana Camii Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Berkcan, geçmişte caminin dış kapısın önünde bir yangın çıkarma girişiminin vuku bulduğunu belirterek, “Biz de hükümet, belediye ve emniyet yetkililerinden camilerimizin ciddi bir şekilde korunmasını bekliyoruz. İsveç, Almanya ve Avusturya’da camilere olan saldırılar bizde ciddi endişeler oluşturdu.” dedi.

Kocatepe Camii Yönetim Kurulu’ndan Zafer Akbulut ise “Biz, saldırı olmamasına rağmen yinede güvenlik önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Rotterdam polisi ile sürekli diyalog içerisindeyiz.” dedi. Akbulut, camideki kameralar sayesinde çevrede olan biteni akıllı telefonlar üzerinden sürekli takip ettiklerin dile getirdi. Akbulut, “Akşamları mahalle polisi herhangi bir saldırı olasılığına karşı devriye geziyorlar. Daha çok cuma akşamları bu devriye gezilerini sıklaştırıyorlar.” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Hollanda’da iktidar ortağı İşçi Partisi milletvekili Ahmed Marcouch, cami kundaklama çağrılarının kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirterek, savcılığın bu Facebook sayfasına karşı girişimde bulunmasını istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.