Hollanda BM İnsan Hakları Konseyi’ne seçildi

Hollanda BM İnsan Hakları Konseyi’ne seçildi

Hollanda, 3 yıllık süre ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda merkezi Cenevre’de bulunan İnsan Hakları Konseyi’ne seçildi.

HOLLANDA ADINA MEMNUNİYET VERİCİ

Dışişleri Bakanı Bert Koenders Hollanda’nın BM İnsan Hakları Komisyonu üyeliğini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Koenders, 2015-2017 yılları arasında görev yapacak olan Hollanda’nın seçilmesinde dünyada insan haklarına verdiği önemi etkili olduğunun altını çizdi.

EN ÖNEMLİ KONULAR KONSEYİN GÜNDEMİNDE

Dışişleri Bakanı Koenders “Biz 3 yıl için BM İnsan Hakları Konseyi’ne seçildik. Bu durum örneğin, ifade özgürlüğünü aktif yapmaya fırsat kılıyor.” dedi. Kadın hakları, azınlık hakları ve adil yargılanma hakkının korunmasının en önemli konular arasında olduğunu belirten Hollandalı bakan, “Bunun yanı sıra uluslararası çatışmalarda yapılan insan hakları ihlalleri daha somut bir şekilde ele alınmalı ve bunlara daha dikkat edilmesi gerekir.” açıklamasında bulundu.

Hollanda, 2006 yılında BM Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Konseyi’ne üye olan ilk ülkeler arasında yer alıyordu. BM sistemi içinde, İnsan Hakları Konseyi dünya genelinde insan haklarının korunması ve yaygınlaştırılması konularında çalışmalar ve ilgili ülkelere öneriler yapıyor. 47 üyesi bulunan BM’deki 5 coğrafi bölgeye göre üye dağılımı şöyle: Afrika 13, Asya-Pasifik 13, Latin Amerika ve Karayipler 8, Batı Avrupa ve Diğerleri 7, Doğu Avrupa ise 6.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.