Hocaefendi, Lahor’daki terör saldırısı için Tel’in mesajı yayınladı

Hocaefendi, Lahor’daki terör saldırısı için Tel’in mesajı yayınladı

Fethullah Gülen Hocaefendi, Pakistan’ın Lahor şehrinde bir lunaparkta meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Hocaefendi çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere hayatını kaybedenler için yayınladığı taziye ve Tel’in mesajında, “Saldırıyı kim üstlenirse üstlensin ve bu kişiler hangi kimlik iddiasında olursa olsun onlara insanlıktan nasipleri kalmamış ve canavarlaşmış  kişiler olarak bakmak gerekir” ifadelerini kullandı.

New York merkezli sivil toplum kuruluşu Ortak Değerler Birliği (AFSV) tarafından yayınlanan açıklamasında Gülen, “Her bir terör saldırısı katmerli bir cinayettir; ayni zamanda hayatin kudsiyetine bir tecavüzdür, ve kayıtsız şartsız lanetlenmelidir” dedi.

Hocaefendi adına yayınlanan mesajın tamamı ise şöyle; 

“Pakistan’ın Lahor şehrindeki bir çocuk parkında meydana gelen ve çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 70 kişinin ölümü, yüzlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını esefle öğrenmiş bulunuyorum. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve bu vesileyle terörün her türlüsünü, kim ve hangi maksatla yaparsa yapsın lanetlediğimi tekrar ifade ediyorum.

Her insan Cenab-i Hak tarafından kerim olarak yaratılmıştır ve insan hayati mukaddestir. Her bir terör saldırısı katmerli bir cinayettir; ayni zamanda hayatin kudsiyetine bir tecavüzdür, ve kayıtsız şartsız lanetlenmelidir. Bu saldırı hususiyle masum kadın ve çocukların bulunduğu bir parkta gerçekleştirilmesi itibariyle daha elim ve esef verici bir toplu cinayettir.

Saldırının Paskalya gününü kutlamaya matuf olarak parkta bulunan Pakistan’ın Hristiyan azınlığına mensup vatandaşlarını hedef alması ihtimali bütün Müslümanların tüylerini ürpertmeli ve dini azınlıkları koruma konusunda onları ekstra hassasiyete ve gayrete sevk etmelidir.

Saldırıyı kim üstlenirse üstlensin ve bu kişiler hangi kimlik iddiasında olursa olsun onlara insanlıktan nasipleri kalmamış ve canavarlaşmış  kişiler olarak bakmak gerekir.

Bu saldırıda sevdiklerini kaybedenlere ve başta sayın Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve sayın Başbakan Nevaz Şerif olmak üzere bütün Pakistan halkına baş sağlığı diliyorum. Cenab-i Erhamur-rahim’den hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifalar dilerim.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.