Hillary Clinton, Güney Afrika’ya Eş-Şebab uyarısı yapmış

Hillary Clinton, Güney Afrika’ya Eş-Şebab uyarısı yapmış

Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un, 4 yıl önce Güney Afrika’yı Eş-Şebab örgütü konusunda uyardığı ortaya çıktı. The Times Gazetesi’nin haberine göre, Clinton 2009 ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Maite Nkoana-Mashabane’ya, örgütün Güney Afrika’da intihar bombacısı bulmak için faaliyet gösterdiğini söyleyerek, mevkidaşını uyarmış.

Medyada yer alan haber üzerine açıklamada yapan Güney Afrika Kamu Güvenlik Ajansı sözcüsü Brian Dube, Clinton’un terör konusunda uluslararası komitenin endişelerini aktardığını doğruladı. Dube öte yandan, ülkesinin bütün terör tehditlerini global partnerleri ile paylaştığını sözlerine ekledi.

İnterpol’un hakkında yakalama emri çıkardığı Nairobi saldırısının şüphelilerinden “Beyaz Dul” lakaplı Samantha Lewthwaite’nin, 2011’e kadar Johannesburg’ta yaşadığı ve Kenya’ya sahte Güney Afrika pasaportu ile girdiği anlaşılmıştı. İnterpol’un kırmızı bültenle aradığı Beyaz Dul, Londra’da 7/7 saldırılarının düzenleyen dört intihar bombacısından biri olan Jermaine Linsday’in eşiydi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.