Hava sahasını Suriye uçaklarına kapatan Türkiye’ye ABD’den destek

Hava sahasını Suriye uçaklarına kapatan Türkiye’ye ABD’den destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Türkiye’nin hava sahasını Suriye uçaklarına kapatma kararını ABD olarak desteklediklerini söyledi.

    

Nuland, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, ”Türkiye’nin, hava sahasının açık ihlali ışığında verdiği kararı elbette destekliyoruz” dedi.

    

Suriye’nin burada karşı tedbir almasının sürpriz olmadığını ifade eden Nuland, ”Suriye’nin tüm komşularını, hava sahalarının nasıl kullanıldığı konusunda uyanık olmaya çağırıyoruz, özellikle de şimdi elimizde bu somut örnek varken” diye konuştu.

    

Nuland, Türkiye’nin insani yardımlar söz konusu olduğunda ise istisna uygulamaya açık olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    

”Türkiye, bir Ermenistan uçağına iniş yapması ve incelenmesi koşuluyla hava sahasını kullanmasına izin verdi. Uçağın insani yardım malzemesi taşıdığı teyit edildi ve Suriye’ye devam etmesine izin verildi. Dolayısıyla bizim açımızdan Türkler, bu konularda ölçülü ve uygun bir tutum ortaya koymaktalar.”   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.