Hatay 6,4 ve 5,8’le sallandı; binalar yıkıldı: Ölü sayısı 6’ya yükseldi

Hatay 6,4 ve 5,8’le sallandı; binalar yıkıldı: Ölü sayısı 6’ya yükseldi

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi’ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Hatay’da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8’lik depremlerde can kaybı 6’ya yükseldi.

AFAD, Hatay Defne’de saat 20.04’te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Bölgede bazı binaların yıkıldığı belirtiliyor. Bu depremden 3 dakika sonra bu kez Samandağ’da 5,8 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı kaydedildi. İki deprem sonrası Hatay Valilik binasının kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

BAKAN KOCA: 18 YARALININ DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay merkezli depremlerde 294 yaralıdan 18’inin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Koca, ağır yaralı 18 kişinin hava ve kara yoluyla Adana ve Dörtyol’a nakillerinin yapıldığını aktardı.

ADANA VALİSİ: KENTTE HERHANGİ BİR YIKIM OLMADI

Söz konusu depremlerin Adıyaman, Kahramanmaraş ve Adana’da da hissedildiği öğrenildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Adana Valisi Süleyman Elban, Hatay merkezli meydana gelen depremler nedeniyle kentte herhangi bir yıkımın yaşanmadığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da akşam saatlerinde şiddetli bir deprem daha meydana geldi. AFAD, merkez üssü Defne ilçesi olan depremin büyüklüğünü 6,4 olarak açıkladı. Bu depremden yaklaşık 3 dakika sonra Samandağ’da 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. İki deprem sonrasında bazı binaların yıkıldığı iddiaları var.

Defne Kaymakamlığı önündeki Hanna Köprüsü, 6,4’lük deprem sonrası bu hale geldi…

HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN” UYARISI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “İncelemelerimiz devam ediyor. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da rejimin haber ajansı AA’ya yaptığı açıklamada, “Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor.” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise “Bu akşam yaşadığımız depremin ardından tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahadayız. Değerli Hemşehrilerim, depremler devam ediyor. Sizlerin canı ve sağlığı her şeyden daha önemli. Lütfen risk alarak hasarlı binalara eşya taşıma gibi nedenlerle dahi girmeyelim ve hasarlı binaların yakınında bulunmayalım.” ifadelerini kullandı.

AFAD: SAHİL ŞERİDİNDEN UZAK DURUN

AFAD, “Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.” açıklaması yaptı. AFAD söz konusu uyarısını 1 saat sonra kaldırdı. İkinci açıklamada, “Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kandilli’nin uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, yapılan değerlendirmeler sonucunda KALDIRILMIŞTIR.” denildi.

ENKAZ ALTINDA OLANLARIN BİLGİSİ GELİYOR

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, “Maraş merkezli depremlerden daha şiddetli hissettik. Elektrikler kesik. Enkaz altında olanların bilgisi geliyor, valilikle koordinasyon içerisindeyiz. İnsanların çığlık çığlığa. Şu an yaşanan tam bir facia.”

HALUK LEVENT: 5 HASARLI BİNA YIKILDI

Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent yıkılan binalar olduğunu duyurdu. Ahbap Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerindeki meydana gelen iki büyük depremin ardından sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı: “Offff çok bina gitti çok çok. Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde. Bu sadece Samandağ mevkinde. Buradan bilgilendireceğim daha sonra.”