Hamaney’den orduyu güçlendirin talimatı

Hamaney’den orduyu güçlendirin talimatı

İran’ın dini lideri Hamaney, Ordu Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada Savunma Bakanlığı, Ordu ve Devrim Muhafızları’na askeri kapasitelerini artırmaları talimatını verdi.

Ulusal Ordu Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada İran’ın dini lideri Ali Hamaney, ABD’li yetkililerin İran’a yönelik askeri seçeneğin masada olduğu yönündeki açıklamalarına işaret ederek, “Uzun süreli bir suskunluğun ardından, ABD’li bir yetkili yine masadaki seçeneklerden bahsetti. Bunlar boş tehditler ve İran’dan savunma kabiliyetlerini sınırlandırmasını talep etmeleri aptalca” değerlendirmesinde bulundu.

“İran halkı saldırıya maruz kalmaları durumunda kendilerini güçlü bir şekilde savunacaklarını kanıtlamış bir millettir” diyen Hamaney, “Savunma Bakanlığı, Ordu, Devrim Muhafızları ve tüm organlar askeri ve savunma alanındaki hazırlık ve kapasitelerini günden güne arttırsın, bu resmi bir talimattır” dedi.

Hamaney, İran’ın bölge ve komşu ülkeler için hiçbir zaman tehdit olmadığını ve olmayacağını, ABD ve Avrupa ülkelerinin İran’ın nükleer silah peşinde koştuğu yönünde sahte efsaneler yayarak İran’ı tehdit unsuru gibi göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.