Hamaney’den ABD ile ilişkilere ihtiyatlı destek

Hamaney’den ABD ile ilişkilere ihtiyatlı destek

İran’ın dinî lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ABD ile ilişkilerdeki gerilimi azaltma çabaları hakkında ilk kez konuştu.

Rejimin en güçlü ismi Hamaney, uluslararası kamuoyunda ılımlı bir isim olarak bilinen Ruhani’nin geçtiğimiz hafta BM Genel Kurulu’ndaki diplomatik girişimlerini olumlu bulduğunu belirtti. İran’da yayın yapan ISNA haber ajansının verdiği bilgiye göre Hamaney, “Hükümetin diplomatik hamlelerini destekliyoruz. BM zirvesindeki diplomatik çabalarına da önem ve destek veriyoruz.” dedi. Dış politikada son sözü söyleyen isim olarak bilinen Hamaney, ABD’liler konusunda ise karamsar olduklarını söyledi. Dinî lider, “ABD hükümeti güvenilir değil.” şeklinde konuştu.

Ağustos ayında görevine resmen başlayan Ruhani ile Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in beraber gittikleri zirvede, ikilinin İran’ın uluslararası arenadaki yalnızlığına son verme girişimleri dünyada ses getirmiş ve Ruhani ile ABD Başkanı Barack Obama’nın telefonla görüşmesinin yolunu açmıştı. İki ülke arasında devlet başkanları düzeyinde bir görüşme, en son 1979 yılında gerçekleşmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.