Hague: Çatışmayı sonlandırmanın en kısa yolu Hamas’ın roket fırlatmayı kesmesi

Hague: Çatışmayı sonlandırmanın en kısa yolu Hamas’ın roket fırlatmayı kesmesi

Gazze krizinin sorumluluğunu Hamas’a yükleeyen İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, bugün bu açıklamasını yumuşattı. Hague, “Tabii ki her iki tarafta da sorumluluk var.” dedi. Taraflara tansiyonu düşürme çağrısını yineleyen Hague, çatışmaları durdurmanın en kolay yolunun Hamas’ın roket atışına son vermesi olduğunu belirtti.

Hague, Gazze krizinin patlak vermesinin ardından dün yaptığı yazılı açıklamada krizin başlıca sorumlusunun Hamas olduğunu savunmuştu. Bu açıklamasının hatırlatılması üzerine İngiliz bakan, tansiyonun yükselmesinde başlıca sorumlunun Hamas olduğunu, ancak düşürülmesinde İsrail’in de sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Dün İsrailli mevkidaşı ile telefonda görüşerek tansiyonu düşürmek için her fırsatı değerlendirme sorumluluğunu vurguladığını kaydeden Hague, “Ayrıca uluslararası hukuka uygun hareket etmek ve sivillere zarar vermemeleri gerektiğini de hatırlattım.” diye konuştu.

İngiliz Dışişleri Bakanı Hague sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sabah radyoda da belirttiğim gibi, İsrail eğer kara harekatına başlayarak çatışmaları artırırsa, bir yandan uluslararası desteğini kaybedecek, diğer yandan ise daha çok sivil vatandaşın ölümüne yol açacak. Bu sebeplerden dolayı tüm taraflara tansiyonu artırma değil, düşürme çağrısında bulunuyorum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.