GYV’den Birleşmiş Milletler’de Sürdürülebilir Kalkınma konferansı

GYV’den Birleşmiş Milletler’de Sürdürülebilir Kalkınma konferansı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), 75. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen faaliyetlere bir konferansla katılacak. ‘Dünyamızı dönüştürmek: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Doğru Beş Yıllık Aksiyon’ temalı konferansa 24 ülkeden 34 sivil toplum örgütünü destek verecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle internet üzerinden düzenlenecek konferansa farklı ülkelerinden çok sayıda konuşmacı katılacak.

BM sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin üç ayrı panelde tartışılacağı GYV konferansında ‘Kadının Konumunun Güçlendirilmesi ve Fırsat Eşitliği’, ‘Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’ ve ‘Koronavirüs Salgınından Çıkarılan Dersler Işığında Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Hedeflerinin Dönüşümü’ konuları ele alınacak.

BM Genel Kurulu kapsamında düzenlenen konferans çerçevesinde bir de ödül töreni düzenlenecek. Sürdürülebilir kalkınma ve barış çabalarına katkıda bulunan kişi ya da kurumlar sanal bir törenle onurlandırılacak. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerler, barışa katkı, gençlerin ve kadınların güçlendirilmesi ve eşit haklar alanlarında faaliyet gösteren bu kişiler uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilecek. Birinci olan aday 1.000 dolar ödül kazanırken, ikinci sırada yer alan çalışma 750 doların sahibi olacak. Yarışmada üçüncülük ödülü ise 500 dolar.

24 Eylül Çarşamba günü New York saatiyle 12.00’da düzenlenecek ödül töreni internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Konferans öncesi bir basın açıklaması yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mehmet Kılıç, Birleşmiş Milletler’in kapsayıcı ve erişilebilir kalkınma hedeflerinin, kurum olarak özellikle kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesini amaçlayan kendi global misyonlarıyla örtüştüğünü söyledi.

GYV’nin BM 75. Genel Kurulu kapsamında düzenlediği konferansa kayıt ve katılım için: https://hopin.to/events/unga-conference-2020