Guy Verhofstadt: Esed gitmeli

Guy Verhofstadt: Esed gitmeli

 

Avrupa Parlamentosu’ndaki Liberaller Grubu Başkanı ve eski Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt Suriye’de gerçek bir barış süreci ve yeni bir başlangıç için Beşşar Esed’in gitmesi gerektiğini yazdı.

 

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde konuyla ilgili bir yazısı yayınlanan Verhofstadt, “İnsani felaketi sona erdirmek ve Cenevre’de demokratik çözüm taraftarı tüm Suriyeli aktörlerin katılımı ile gerçek bir barış süreci başlatmak için Beşşar Esed’in gitmesi tek yoldur. Bu Batı’nın da asıl amacıdır. Bu sadece kendi çıkarımızın gereği değil, aynı zamanda Suriye halkının selameti için de ahlaki yükümlülüğümüzdür.” dedi.

 

Rus diplomasisinin bu süreçte akıllıca davrandığını ve Batı’nın hata yaptığını da belirten Verhofstadt, “Amerika Birleşik Devletleri’nin stratejik hatası kimyasal silahlar ve kırmızı çizgi konusundaki tavrıydı. Bunun yerine sorunun çekirdeğine odaklanmaları daha doğru olurdu. Bu da sadece kimyasal silahların yok edilmesi değil, kimyasal silahlarla birlikte onları kullananların da gitmesini isteyebilirlerdi.” dedi.

 

Verhofstadt, Batı’nın Esed’e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu’na vaat ettiği yardımı da yapmadığını kaydetti. Verhofstadt, “Vereceğimiz silahlar yanlış ellere geçmesin diye Özgür Suriye Ordusu’na organize olmalarını ve her kurşunun hesabını vermelerini istedik. Özgür Suriye Ordusu’nun başında bulunan Selim İdris bu şartları yerine getirmek için elinden geleni yaptı, ancak Batı sanki felç olmuş gibi kaldı.” ifadesini kullandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.